Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zile de foc pentru David Popovici. Revelația natației mondiale are în această vară trei competiții majore

Publicat de: Euronews

David Popovici nu are prea mult timp să se bucure de cele două titluri mondiale câștigate la Budapesta. De luni el își reia antrenamentele pentru 3 competiții majore la care va fi prezent în această vară.

Dublul campion mondial David Popovici a preferat să mai rămână la Budapesta câteva zile, pentru a se odihni și pentru a-l susține pe colegul său Robert Glință. Noul star al natației mondiale va sosi la București duminică seara, iar a doua zi, luni, el va fi deja din nou în bazin, reluându-și antrenamentele la bazinul olimpic de la Izvorani. 

David Popovici are o vară extrem de încărcată, cu 3 competiții foarte importante unde evident că își dorește să câștige medaliile de aur: Campionatele Europene de juniori - Otopeni (5-10 iulie); Campionatele Europene de seniori - Roma (11-17 august); Campionatele Mondialele de juniori - Lima (30 august-4 septembrie).

Probabil că zilele acestea, până începe competiția de la Otopeni, David Popovici va fi prezent și la câteva festivități de premiere. Pentru performanțele sale, Executivul a luat o decizie fără precedent în istoria recentă a sportului românesc: o primă specială de un milion de lei, alocată din fondul de rezervă al Guvernului. David Popovici mai are câteva premii care trebuie să îi revină. Ministerul Sportului va da câte 112.000 lei pentru fiecare medalie de aur, CS Dinamo – 112.000 lei, iar Primăria Sector 2 – 50.000 lei.  

Chiar dacă aceste sume sunt considerabile, specialiștii spun că nivelul acestora este mult inferior premiilor pe care Popovici le-ar fi putut câștiga, dacă ar fi trăit într-o țară mult mai dezvoltată financiar, precum SUA, Japonia sau Marea Britanie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE