Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Victor Negrescu: „Mai multe școli vor beneficia de fonduri europene pentru digitalizare”

Victor Negrescu a anunțat că opt şcoli din ţară vor beneficia de fonduri europene, în valoare de aproximativ 20.000 de euro fiecare, pentru digitalizare, în cadrul unui proiect-pilot.

„Opt şcoli din România vor beneficia de fonduri europene pentru digitalizare, în valoare de aproximativ 20.000 de euro per unitate şcolară, ca urmare a proiectului pilot iniţiat de vicepreşedintele Comisiei pentru Educaţie şi Cultură din Parlamentul European, eurodeputatul Victor Negrescu.

Granturile obţinute de unităţile de învăţământ vor permite acestora să investească în infrastructura tehnologică şi digitală, să desfăşoare module de formare pentru profesori şi elevi sau să ofere acces la conţinut digital de calitate cursanţilor şi sunt disponibile ca urmare a iniţiativei europarlamentarului român”, se arată într-un comunicat de presă remis miercuri AGERPRES.

Cine sunt beneficiarii proiectului-proiect

Conform eurodeputatului, prin acest proiect-pilot vor fi ajutate şcolile, elevii şi profesorii din zonele rurale, izolate sau cu deficienţe în materie de acces la tehnologie.

„Nu a fost simplu să obţinem resursele financiare pentru acest proiect. A trebuit să conving Comisia Europeană, colegii mei din Parlamentul European şi să mă asigur că structurile care implementează proiectul vor oferi finanţări şi României.

Un efort care a dat roade, deoarece cred că fiecare copil din Uniunea Europeană merită să aibă acces la educaţie de calitate oriunde se află, acest lucru însemnând inclusiv acces la instrumente moderne de predare şi învăţare.

Evoluţiile tehnologice pot genera decalaje greu de surmontat pentru cei care provin din medii defavorizate, iar şcoala trebuie să fie un mecanism de corectare a acestora şi de creare de oportunităţi egale”, a menţionat europarlamentarul PSD, potrivit comunicatului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE