Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Val de dezinformare pe Twitter și acuzații de fraudă, în contextul alegerilor din SUA

La câteva zile după ce Twitter Inc și-a concediat jumătate din personal și noul proprietar Elon Musk a trimis pe Twitter o recomandare de a vota candidații republicani, experții electorali indică o creștere a dezinformării online, în timp ce americanii se pregătesc de vot, notează Reuters.

Cercetătorii care studiază dezinformarea electorală spun că amenințările, limbajul ofensator și zvonurile false de fraudă electorală au circulat pe scară largă înaintea alegerilor intermediare din SUA, care vor determina controlul Congresului în următorii doi ani.

Mesajele predominante includ afirmații false despre faptul că întârzierile în numărarea voturilor sunt asociate cu fraudă și că focarele de boli sunt orchestrate ca tactici de manipulare a alegerilor.

Acuzații de fraudă electorală pe Twitter

Marți dimineață, pe Twitter și pe Facebook-ul Meta Platforms Inc (META.O) au continuat să se răspândească postări înșelătoare, conform cărora erorile aparatului de vot erau dovezi ale falsificării voturilor și că, dacă rezultatele au fost finalizate până la sfârșitul zilei, asta însemna că alegerile au fost frauduloase.

„Ceea ce este îngrijorător și relativ nou este că Twitter a analizat mai mult decât în mod normal dacă aceste tweet-uri încalcă politicile lor”, a menționat organizația.

Tweet-urile semnalate vineri au fost încă marcate ca fiind „în curs de revizuire” începând de luni seara, deși procesul durează de obicei doar câteva ore, a adăugat grupul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE