Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Elon Musk vrea să influențeze rezultatul alegerilor din SUA. Cu ce partid îi sfătuiește pe americani să voteze

Elon Musk, cel mai bogat om din lume, le-a recomandat cetățenilor americani să-i aleagă pe candidații republicani la alegerile de la jumătatea mandatului care vor avea loc marți. Noul proprietar al rețelei Twitter a afirmat că este nevoie de un echilibru între puterea executivă și cea legislativă în Statele Unite.

„Către votanţii cu gândire independentă: Împărţirea puterii limitează cele mai rele excese ale ambelor partide, de aceea recomand să votaţi pentru un Congres republican, dat fiind că preşedinţia este democrată”, a scris Elon Musk pe Twitter.

Directorul executiv al companiilor Tesla și Space X este urmărit de pagina de Twitter de 114 milioane de abonați.

„Democraţii sau republicanii convinși nu votează niciodată pentru cealaltă tabără, aşadar votanţii independenţi sunt cei care decid de fapt cine e la putere!”, a mai precizat Elon Musk.

Cu o avere estimată de revista Forbes la peste 202 miliarde de dolari, Musk a mai afirmat că va acorda votul său republicanilor, însă a ținut să precizeze că îi sprijină pe moderații din cele două mari partide de pe scena politică americană.

Pe 8 noiembrie, în Statele Unite au loc alegerile „de mijloc de mandat” („midterm elections”), prin care vor fi reînnoite toate locurile din Camera Reprezentanților și o treime din locurile din Senat. Dincolo de mizele interne, alegerile „de mijloc de mandat” din SUA ar putea avea un impact și asupra desfășurării războiului din Ucraina.

Democraţii preşedintelui Joe Biden au în faţă o luptă dificilă pentru a-şi păstra controlul asupra Congresului. Potrivit agențiilor Reuters și AFP, citate de Agerpres, analişti independenţi şi sondaje preelectorale prognozează că republicanii au mari şanse să câştige o majoritate de mandate în Camera Reprezentanţilor, în timp ce controlul asupra Senatului se anunţă mult mai disputat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE