Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Taxa de Twitter pentru companii și guverne, noua idee a lui Elon Musk

Elon Musk a anunțat că ar putea introduce o mică taxă pentru companiile și guvernele care au conturi pe Twitter. Viitorul proprietar s-a angajat să plătească 44 de miliarde de dolari pentru platforma de microblogging.

"Twitter va fi mereu gratuit pentru utilizatorii obișnuiți, dar s-ar putea să existe o mică taxă pentru utilizatorii comerciali/guvernamentali", a scris Elon Musk, pe contul său. Ceva venituri sunt mai bune decât deloc", a adăugat el, într-o alta postare. Miliardarul și-a propus să crească veniturile Twitter, care este depășit categoric la acest capitol de rivalii de la Facebook.

Contactați de Reuters, reprezentanții companiei Twitter au evitat să comenteze declarațiile lui Elon Musk, potrivit euronews.com. Prezent la Gala Institutului de Costume de la Metropolitan Museum of Art (Met) de anul acesta, Musk a mai spus ca, în opinia sa, Twitter este o platformă "de nișă" și și-ar dori ca procentul americanilor care folosesc platforma să crească.

A vândut acțiuni Tesla de miliarde de dolari pentru a cumpăra Twitter

Elon Musk a înstrăinat, recent, acţiuni în valoare de 8,5 miliarde de dolari la constructorul american de automobile electrice Tesla, arată documentele remise autorităţilor de reglementare, tranzacţii care cel mai probabil sunt destinate să îl ajute să poată finanţa preluarea platformei de socializare Twitter Inc, transmite Reuters.

Potrivit documentelor oficiale, miliardarul a vândut aproximativ 9,6 milioane de acţiuni Tesla, echivalentul a 5,6% din participaţia sa. El a postat, apoi, joi pe Twitter potrivit căruia "nu mai sunt programate alte vânzări de acţiuni".

Născut pe 28 iunie 1971, în Pretoria, Africa de Sud, Elon Musk este cel mai mare dintre cei trei copii ai cuplului Maye și Errol Musk. Acesta mai are un frate, Kimbal, și o soră, Tosca. Mama sa, Maye Musk, este model și dietetician. Tatăl său, inginer, afacerist și dezvoltator imobiliar, milionar înainte de a împlini 30 ani, a lucrat multă vreme în domeniul mineritului de smaralde.

Elon a pus bazele primei sale afaceri la 12 ani, când a vândut pentru 500 de dolari codul jocului Blastar către revizta PC and Office Technology.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE