Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Val de căldură extremă în SUA. Autoritățile avertizează că maximele se vor apropia de 50 de grade Celsius

Statele Unite sunt lovite de un val de căldură extremă, iar meteorologii au anunțat că  temperaturile se vor apropia de 50 de grade Celsius în următoarele zile. Din cauza arșiței în țară au fost înregistrate mai multe incendii de vegetație.

Recorduri de temperatură

Temperaturile extrem de ridicate amenință zeci de milioane de americani. Mai multe orașe se pregătesc să înregistreze recorduri de temperatură, după ce valul de căldură a cuprins zone importante ale țării. În unele cazuri, termometrele ar putea să ajungă la aproape 48 de grade Celsius, avertizează meteorologii.

În prezent, o treime dintre americani sau peste 100 de milioane de oameni locuiesc în zone în care au fost emise alerte de căldură. Din cauza temperaturilor extreme, în sudul Californiei, în weekend, au fost înregistrate mai multe incendii de vegetație. Potrivit autorităților americane, în Parcul Național Death Valley, unul dintre cele mai fierbinți locuri de pe Pământ, au fost înregistrate deja temperaturi de peste 52 de grade Celsius.

Este extrem de cald și pe timpul nopții când termometrele indică aproape 37 grade Celsius. La începutul acestei luni, un bărbat a fost găsit mort în automobilul său în Parcul Național Death Valley.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE