Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Publicat de: Euronews

Universitatea Politehnica din București (UPB) și Centrul de Cercetare și Instruire în Tehnici Inovative de Matematici Aplicate în Inginerie „Traian Lalescu” (CiTi) organizează prima ediție a International Symposium & International Student Workshop on Interdisciplinary Mathematics in the CiTi areas (ISIM & ISWIM), între 26 și 29 iunie, hibrid și în Aula UPB.

Scopul Simpozionului include, „dar nu este limitat”, la lucrări de cercetare originale și idei care au legătură cu domeniile și aplicațiile interdisciplinare ale CiTi, precizează UPB. Mai exact, acestea sunt calculul fracționat, analiza wavelet, algoritmii evoluționari, analiza datelor, securitatea informațiilor, statistică matematică, teoria graficelor și cea a jocurilor, care include inclusiv ecuații diferențiale cuantice, parțiale și ordinare.

Cine sunt vorbitorii principali

ISIM & ISWIM, organizat în colaborare cu Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, va avea ca vorbitori principali academicieni importanți de la universități din străinătate:

  • Ravi P. Agarwal (Universitatea Texas A&M din Texas, SUA)
  • Dumitru Băleanu (Universitatea Cankaya din Ankara, Turcia)
  • Maslina Darus (Universitatea Kebangsaan Malaysia din Selangor, Malaysia)
  • Antonio Liotta (Universitatea Liberă din Bozen-Bolzano, Italia)
  • David Naccache (Școala Normală Superioară din Paris, Franța)
  • Dorota Mozyrska (Universitatea Tehnologică Bialystok, Polonia)
  • Mohsen Razzaghi (Universitatea de Stat din Mississippi, SUA)
  • Carlo Cattani (Universitatea Tuscia din Viterbo, Italia)
  • Anjan Biswas (Universitatea A&M din Alabama, SUA)

Cercetătorii au avut posibilitea să-și trimită lucrările până pe data de 10 iunie. Ulterior, toate abstractele vor fi publicate, în format digital, în Symposium Book of Abstracts, cu ISBN al editurii Politehnica Press. 

„Cele mai valoroase” lucrări vor fi invitate spre publicare într-o revistă internațională indexată în Wold Of Science (WOS), precum în Jurnalul Științific al UPB (Seria A) sau în edițiile speciale ale jurnalelor MDPI (Application of Fractional Calculus as an Interdisciplinary Modeling Framework sau Advances on Complex Analysis)

Prima ediție, dedicată matematicianului Traian Lalescu

Prima ediție a Simpozionului este dedicată fondatorului Universității Politehnica din Timișoara și al Instututului Politehnic din București, matematicianul Traian Lalescu. Pe parcursul vieții sale, acesta a publicat o serie întreagă de articole și cărți științtifice în diverse domenii, precum: ecuațiile funcționale, seriile trigonometrice, fizică matematică, geometrie mecanică, algebră sau istoria matematicii.

Cei interesați să participe la ISIM & ISWIM 2022, se pot înscrie de aici.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE