Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Unde își pot petrece părinții ultimele zile de vacanță cu copiii. Elevii se întorc la școală pe 8 ianuarie

Ultimele zile de vacanță vin cu o nouă provocare pentru părinții care abia s-au întors din vacanța de sărbători: ce atracții să ofere copiilor până luni, când se întorc la școală sau grădiniță. Parcurile, muzeele, grădinile zoologice și locurile special amenajate pentru cei mici sunt printre cele mai căutate, cu atât mai mult cu cât temperaturile din ianuarie sunt mai degrabă de primăvară.

La un loc de joacă din capitală, copiii experimentează diverse meserii. Pot fi, pentru câteva minute sau câteva ore, pompier, medic, polițist, curier sau casier. Și sunt doar câteva exemple.

Ana Maria Pascalu - Director de marketing: Prețul minim este de 100 de lei pentru copil, în timpul săptămânii, și de 60 de lei pentru părinte și de aici vorbim și de bilet de all day, unde crește puțin prețul, și la fel și în weekend sau de sărbători, prețul este mai mare. Pentru copiii cu vârsta de peste 7 ani părinții pot să vină, să îi lase aici, semnează un act, iar copiii se pot juca în siguranță.

O idee mai puțin costisitoare pentru ultimele zile de vacanță sunt parcurile de distracții

Temperaturile ridicate de afară i-au făcut pe bunici să își scoată nepoții la joacă.

O variantă de distracție pentru cei mici este Orășelul Copiilor. În zilele libere care le-au mai rămas se pot da în mașinuțele electrice, dar și în roata panoramică sau în trenuleț.

În Brașov, singura grădină zoo de la noi admisă în Asociația Europeană a Grădinilor Zoologice şi Acvariilor a devenit atracția principală a copiilor, în primele zile ale anului.

Piscina a fost o altă alegere a familiilor, în lipsa zăpezii.

Alina Puchianu - Director Parc Acvatic: Ținând cont că nu avem zăpadă în Brașov, oamenii au venit la relaxare, la căldura, sunt 33 de grade în interior, părinții se pot bucura împreună cu copiii de piscinele încălzite.

Elevii se întorc la școală pe 8 ianuarie. Modulul 3 va avea 4, 5 sau 6 săptămâni de cursuri, în funcție de județul în care învață copiii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE