Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un val de căldură extremă afectează milioane de oameni: "Nu avem suficientă apă"

Milioane de oameni care trăiesc în India suferă din cauza unui val de căldură fără precedent. Temperaturile au urcat cu mult peste 40 de grade Celsius. În 2015, căldura extremă a luat cel puțin 3.500 de vieți.

Oamenilor li se spune să stea în case și să bea multă apă. Legumicultor: "Este atât de cald, legumele putrezesc. Nu avem suficientă apă aici".

Șofer de taxi: "Lumina se întrerupe și, după două zile, se furnizează din nou. De asemenea, nu avem apă curată acasă. Apa este murdară, ne face să ne îmbolnăvim.”

Meteorologii spun că arșița afectează sezonul de recoltare fiindcă a început neobișnuit de devreme. De obicei, vremea se încălzește mai puternic abia pe la mijlocul verii.

Cea mai fierbinte lună mai

Suresh Singh, fermier:"Din cauza valurilor de căldură, culturile noastre au de suferit. Din cauza creșterii bruște a temperaturii, cantitatea de apă a scăzut. Canicula ne-a redus recolta la jumătate".

Râul seacă în Delhi pentru că valul de căldură aduce arșița în regiune. Este cea mai fierbinte lună mai de când au început înregistrările în India. Experții spun că arșița este acum mai frecventă în această țară, parțial ca urmare a schimbărilor climatice.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE