Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Un sfert dintre români nu au apă curentă, conform celor mai recente date ale Institutului Național de Statistică

Publicat de: Euronews

Sunt încă foarte mulți români care beau apă din puțurile și fântânile de lângă casă. Comparativ cu 2021, vorbim de o creștere cu 100 de mii de persoane racordate la apă. Așadar, o creștere lentă a populației care are acces la apă curentă. Creștere dată de construcțiile noi în special din zonele urbane.

Moldova rămâne zona cu cel mai redus grad de racordare la apă curentă

Gradul cel mai redus de racordare a fost în regiunea de Nord-Est. Vorbim de un procent foarte mic, puțin peste 50%. Asta înceamnă că jumătate din locuitorii Moldovei nu sunt racordați la sistemul public de alimentare cu apă. Și ne referim aici la județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui.

Și regiunea Sud-Vest Oltenia are un grad redus de racordare. Procentul este mai mare însă decât în Moldova și depășește 63%. Vorbim aici despre locuitorii din județele Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea.

La polul opus se află regiunea București – Ilfov, unde procentul este de peste 94%. Este urmată îndeaproape de județele: Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE