Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un român care venea din Spania nu a putut spune de unde are 200 de mii de euro în bagajul de cală. Poliția a confiscat banii

Un român care venea din Spania a încercat să introducă în țară peste 200 de mii de euro cash, împachetați în bagajul de cală. El a fost descoperit de polițiștii și vameșii de la aeroportul Henri Coandă.

Banii erau împachetați în trei pungi cu bancnote de 500, 200 și 100 de euro.

Românul nu a putut justifica suma, astfel că banii i-au fost confiscați de polițiști, pe fondul suspiciunilor că ar putea proveni din activități infracționale.

Orice sumă peste 10 mii de euro trebuie declarată

Pentru combaterea spălării banilor, la intrarea într-o țară din Uniunea Europeană călătorii trebuie să declare orice sumă de peste 10 mii de euro cash sau echivalentul în bunuri.

”Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului Poliției de Frontieră Aeroport Henri Coandă, împreună cu lucrători vamali, au descoperit în bagajul de cală al unui bărbat, suma de 205.000 euro pe care persoana a încercat să o introducă ilegal în țară.

În data de 01.03.2024, în jurul orei 14.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroportul Internațional  Henri Coandă, s-a prezentat pentru a intra în ţară, din direcţia Castellon - Spania, un bărbat, cetăţean român, în vârstă de 42 de ani.

Poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra bagajelor bărbatului. Astfel, în interiorul bagajului de cală au fost descoperite trei pungi ce conțineau bancnote de 500, 200 și 100 de euro, totalizând suma totală de 205.000 euro.

Deoarece nu a putut justifica suma de bani și existând suspiciuni că ar putea fi produsul unor activități infracționale, valuta a fost reținută în vederea continuării cercetărilor și luării măsurilor legale”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE