Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un primar refuză categoric construcția unui spital municipal: "Nu ne trebuie niciun spital"

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a dat un răspuns surprinzător atunci când a venit vorba despre construirea unui spital municipal modern. Acesta a spus "Niciodată" și și-a motivat răspunsul.

Printre argumentele sale: "Suceava nu este un oraș atât de mare", sau "Îți ia 30 de ani să faci un spital". Ion Lungu susține că eventuala construire a unui spital mounicipal la Suceava este "o poveste" în care nu crede.

De ce nu crede primarul Sucevei că municipiul are nevoie de un spital

Spitalul clinic județean Sf. Ioan cel Nou se confruntă cu o carență de personal, iar județul are nevoie de mai multe unități medicale, raportat la numărul de locuitori.

Primarul Sucevei a dat ca exemplu negativ Bacăul, unde construcția spitalului a început în urmă cu 16 ani și încă nu e gata.

"La Bacău s-a început acum aproape 20 de ani un spital municipal, care nu este gata nici azi. Nu ne trebuie spital municipal, ne trebuie un spital județean bun, dotat, pe care să-l finanțăm împreună. Când era domnul Tăriceanu prim-ministru, m-a întrebat, că atunci era ușor: 'Ioane, vrei spital municipal?'. Am spus nu. La Bacău, domnul Stavarache a zis că face și nu-i gata nici azi. Este clar că o pondere însemnată din pacienții din spitalul județean sunt din municipiul Suceava și tocmai de aceea îl finanțăm și noi. (...)

Un spital nu se face pocnind din degete. Hai să fim realiști! Din punctul meu de vedere, ca primar, nu ne trebuie niciun spital municipal. Spitalul pe care îl avem are lipsă de medici, de asistenți. Acum ne trebuie alt spital, când nici ăsta nu funcționează la întreaga capacitate?", a spus Ion Lungu, potrivit Monitorul de Suceava.

Poziția lui Ion Lungu este contrazisă de managerul spitalului clinic de urgență Sf. Ioan cel Nou, Alexandru Calancea. Acesta i-a transmis primarului să fie realist.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE