Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un oficial ucrainean se întreabă dacă Ramzan Kadîrov a murit: "După uciderea lui Prigojin, am scris că el va fi următorul"

Problemele mari de sănătate pe care Ramzan Kadîrov le-ar avea au alimentat zvonurile și suspiciunile atât la Kiev, cât și la Moscova. Între timp, consilierul ministrului ucrainean de Interne, Anton Gerashchenko, a dezvăluit noi detalii pe marginea acestui subiect. Acesta sugerează că Vladimir Putin ar putea să-l elimine pe liderul cecen.

În urmă cu câteva luni, același Gerashchenko a afirmat că Prigojin va fi ucis. Iar șeful grupării paramilitare Wagner a murit în urma prăbușirii avionului în care se afla, la exact două luni după ce inițiase acea rebeliune armată.

Ramzan Kadîrov ar avea grave probleme de sănătate

"Mai întâi, Prigojin, acum, Kadîrov, se scrie pe canalele rusești de Telegram. Unii spun că a murit deja, iar alții, că este în stare critică și că a intrat în comă, din cauza unor probleme renale grave, sau că a fost otrăvit. Până de curând, Prigojin și Kadîrov au fost singurele două persoane din Rusia, cu resurse de putere semnificative, care și-au permis 'discuții personale' despre mersul războiului.

După uciderea lui Prigojin, am scris imediat că Ramzan Kadîrov va fi următorul. Să vedem dacă regimul lui Putin chiar se descotorosește de tot și de toți cei care își pot permite autonomia și au propria armată privată puternic înarmată. Dacă Ramzan Kadîrov moare, situația din Cecenia se poate schimba. Va reuși Putin să păstreze controlul asupra Ceceniei? Va deveni din nou centrul rezistenței? Aceasta ar putea fi o șansă de care oamenii din Cecenia ar putea profita", a scris Anton Gerashchenko.

În vârstă de 47 de ani, Kadîrov este liderul Ceceniei din 2007 și este supranumit "câinele de luptă" al lui Vladimir Putin. El este recunoscut drept un lider barbar.

Ramzan Kadîrov este un vechi aliat al lui Putin, încă din 2014, de când Rusia a anexat peninsula Crimeea. El a numit războiul declanșat de Rusia în Ucraina "un mare Jihad". De la începutul conflictului, el a îndemnat Rusia să folosească arme nucleare în Ucraina.

"Îi sfătuiesc cu tărie pe toți cei care nu pot distinge adevărul de minciună, pe internet, să facă o plimbare în aer liber și să-și pună ordine în gânduri. Ploaia este minunat de revigorantă", a fost postarea apărută pe canalul de Telegram al lui Kadîrov. Acesta apare îmbrăcat în haine groase, de iarnă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE