Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ramzan Kadîrov, omul cu cele mai multe sancțiuni. A intrat în Cartea Recordurilor din Rusia

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a intrat în Cartea Recordurilor din Rusia ca cetățeanul cu cel mai mare număr de sancțiuni primite pentru sprijinirea campaniei militare ruse din Ucraina.

„Recordul pentru cel mai mare număr de sancţiuni personale impuse unei persoane, cu 15 sancţiuni, îi revine lui Ramzan Kadîrov”, a declarat redactorul-şef al Cărţii Recordurilor din Rusia, Stanislav Konenko, potrivit Agerpres.

Onoarea, dată de ziua lui

Premiul a fost înmânat chiar de ziua liderului cecen și în timpul aniversării a 204 ani de la atestarea documentară a oraşului Groznîi, capitala Ceceniei.

Kadîrov a primit şi un certificat care atestă că deţine recordul pentru cel mai mare număr de sancţiuni la nivel mondial impuse unei persoane, familiei sale şi adepţilor săi.

„Mă aflu pe lista sancţiunilor pentru că apăr islamul, tradiţiile şi obiceiurile noastre şi securitatea ţării noastre. Nimic nu este mai important pentru mine. Din acest motiv sunt fericit”, a declarat Kadîrov, la primirea certificatului.

Cele mai multe sancțiuni la nivel internațional

Anterior, liderul cecen s-a lăudat că este persoana cu cele mai multe sancţiuni la nivel internaţional, depăşindu-i până şi pe liderul nord-coreean Kim Jong-un, pe preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko şi pe preşedintele sirian Bashar al-Assad.

El a dat asigurări că împotriva lui, a familiei şi susţinătorilor săi, a proprietăţilor sale şi a organizaţiilor pe care le conduce au fost impuse cel puţin 70 de sancţiuni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE