Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Liderul cecen Ramzan Kadîrov deplânge presupusa moarte a lui Evgheni Prigojin

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a deplâns public presupusa moarte a liderului mercenar rus Evgheni Prigojin, relatează DPA.

"Moartea sa este o mare pierdere pentru întregul stat", a scris el joi seara târziu pe canalul său de Telegram, la scurt timp după ce preşedintele rus Vladimir Putin a vorbit despre o tragedie.

El le-a transmis, de asemenea, condoleanţe rudelor lui Prigojin.

 Kadîrov şi Prigojin, implicați în războiul din Ucraina

Kadîrov şi Prigojin au fost amândoi implicaţi în războiul Rusiei din Ucraina cu trupe sub comanda lor. Pentru o vreme au fost uniţi în criticile lor la adresa conducerii militare ruse, dar în cele din urmă s-au despărţit.

"Am fost prieteni pentru o lungă perioadă de timp", a precizat Kadîrov în postarea de pe Telegram, la o zi după ce Prigojin ar fi murit într-un accident de avion.

Pe Telegram, Kadîrov a postat o fotografie cu Prigojin înmânându-i o medalie.

El a atins doar în trecere conflictul din jurul lui Prigojin.

Prigojin a pierdut din vedere imaginea de ansamblu în ultimele luni, a spus el. "I-am cerut să-şi lase ambiţiile personale deoparte în favoarea unor chestiuni de cea mai mare importanţă pentru stat", a scris Kadîrov.

Observatorii au declarat că alianţa dintre cei doi a fost probabil temporară, considerând că criticile lor la adresa conducerii militare au fost în primul rând despre obţinerea de avantaje pentru propriile grupuri militare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE