Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Un nou atac armat în California. Cel puţin trei morţi şi patru răniţi, în urma incidentului

Publicat de: Mirabela Vasile

Un nou atac armat a avut loc în California, sâmbătă. Cel puțin trei persoane au fost ucise, iar alte patru au fost rănite, potrivit AP.

Incidentul a avut loc sâmbătă, imediat după ora locală 2:30 (12.30, ora României), la Beverly Crest, un cartier însărit din Los Angeles, anunţă sergentul Frank Preciado din cadrul Departamentului de Poliţie din Los Angeles (LAPD).

Cel puţin patru dintre cele şapte persoane ucise se aflau afară, iar trei au fost ucise într-un vehicul.

Identitatea victimelor nu a fost făcută publică imediat. Persoanele rănite au fost conduse la spital şi se aflau în stare critică.

Preciado declară că nu are informaţii despre mobilul atacului sau dacă acesta a vut loc într-o reşedinţă. Acesta este al patrulea atac armat în California în această lună.

Atacul are loc la o săptămână după un masacru într-o sală de dans, într-o suburbie a Los Angelesului, soldat cu 11 morţi şi nouă răniţi şi la doar şase zile de la un atac la ferme de ciuperci, la sud de San Francisco, salte cu şapte morţi şi un rănit.

California are una dintre cele mai dure legislaţii împotriva armelor de foc şi unul dintre cele mai mici niveluri de morţi prin împuşcare din America.

Statele Unite au înregistrat în 2022, al treilea an la rând, peste 600 de atacuri armate în masă - în care au fost ucise sau rănite cel puţin patru persoane -, potrivit organizaţiei Gun Violence Archive.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE