Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Un milion de plăți făcute de români cu cardurile de energie. Până când se poate utiliza prima tranșă

Publicat de: Mirabela Vasile

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a anunțat că în intervalul 20 februarie-27 martie 2023 au fost efectuate un milion de plăţi prin cardurile de energie, în valoare totală de peste 250 milioane de lei.

Dintre acestea, 138.882 de plăţi au fost operate online, prin platforma pusă la dispoziţie de Poşta Română, potrivit Agerpres.

"Deşi prima tranşă se poate utiliza până la sfârşitul lunii iunie, în prima lună un milion de familii şi-au plătit deja facturile cu cardul de energie. După cum ştiţi, ele au ajuns în 2,1 milioane de gospodării din România. Datorită modului accesibil în care am gândit sistemul de plată cu cardul de energie şi mobilizării exemplare a tuturor celor implicaţi în acest proiect, vedem cum în 10 zile s-au făcut 500.000 de noi plăţi", a declarat ministrul Marcel Boloş.

Județele în care cardurile de energie au fost cele mai folosite

Cele mai multe plăţi cu cardurile de energie au fost făcute în Bucureşti şi în judeţele Suceava şi Bacău

Conform datelor MIPE, cele mai multe plăţi cu cardurile de energie au fost făcute în Bucureşti şi în judeţele Suceava şi Bacău.

În Capitală au fost făcute deja 120.000 de plăţi cu cardurile de energie, pe locurile următoare fiind judeţele Suceava (41.000 de plăţi) şi Bacău (35.500 de plăţi).

Până în prezent, 2.110.134 de carduri de energie au ajuns la românii vulnerabili. Urmează ca numărul lor să mai crească pe măsură ce se soluţionează anchetele sociale, până în prezent fiind solicitate 6.089.

De asemenea, în luna martie au fost preluate alte 51.924 declaraţii pe propria răspundere, iar dacă se descoperă noi beneficiari eligibili li se vor emite şi distribui cardurile. În luna februarie, alte 458.323 declaraţii au fost colectate care au generat 358.054 carduri noi.

În total, beneficiază de această măsură aproximativ 4 milioane de persoane, bugetul total al programului fiind de 2,8 miliarde de lei.

Ajutorul se acordă în două tranşe, a câte 700 lei fiecare şi poate fi utilizat pentru plata următoarelor servicii/produse: electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleţi şi alte materiale de încălzire.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE