Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Peste 3 milioane de români își pot plăti de luni facturile, folosind cardul de energie. Ajutorul de încălzire se ridică la un total de 1.400 de lei

Peste 3 milioane de români își pot plăti de astăzi facturile folosind cardul de energie. Ajutorul de încălzire se ridică la un total de 1.400 de lei, iar acum a fost virată prima tranșă, în valoare de 700 de lei.

A doua tranșă de 700 de lei va fi acordată în luna septembrie.

Cardurile de energie vor expira la 1 februarie 2024, astfel că întreaga sumă trebuie folosită, până la finalul anului.

20/02/2023 , 11:47

Directorul Poştei Române: Aproximativ 1.000 de plăţi în oficiile poştale realizate de beneficiarii cardurilor de energie

Directorul Poştei Române, Valentin Ştefan, a declarat, luni, că de la 8:00 la 10:00 s-au înregistrat 1.000 de plăţi la facturi prin Poşta Română efectuate de beneficiarii cardurilor de energie.

Cei 1.400 de lei pot fi folosiți pentru energie electrică, gaze, butelii, lemne de foc, energie termică centralizată sau alte materiale de încălzire.

Cum se folosesc cardurile de energie

Beneficiarii pot folosi banii prin trei modalități: la orice oficiu poștal, direct la poștaș sau prin aplicația online pusă la dispoziție de Poșta Română. Se pot plăti facturi curente sau restante, dar numai pentru locul de consum de la domiciliul beneficiarului.

Printre beneficiari se numără: pensionarii, cu vârsta mai mare de 60 de ani și ale căror venituri sunt mai mici sau egale cu 2.000 de lei net pe lună, persoanele încadrate în grad de handicap grav sau familiile monoparentale.

De pe listă au fost excluse 500.000 de persoane, deoarece locuiesc cu locatari care câștigă mai mult de 2.000 de lei net pe lună. Încă 550.000 de oameni așteaptă să afle dacă pot folosi aceste carduri sau nu.

Reprezentanții Poștei Române le transmit oamenilor să nu se înghesuie la ghișee încă din prima zi, pentru a nu se forma cozi uriașe. Mai ales că banii de pe carduri pot fi folosiți și online, nu doar la ghișeele poștale.

„Ne-am bucura dacă ar exista o oarecare reținere în a veni încă din prima zi. Deoarece nu am vrea să avem un flux foarte mare de beneficiari în oficiile poștale. Și ăsta este motivul pentru care recomand să vină treptat. Poate nu de luni, poate nu de marți sau chiar de miercuri. Mai ales că valabilitatea acestor carduri de energie e până la sfârșitul lunii iunie 2023.

Oamenii pot plăti oricâte facturi au, cât timp nu depășesc suma de 1.400 de lei pe tot anul 2023”, a transmis directul Poștei Române, Valentin Ștefan, pentru Euronews.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE