Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Primele județe unde vor fi distribuite cardurile de energie. La ce număr se poate suna dacă nu ajung voucherele

Distribuția cardurilor de energia începe pe 1 februarie, iar primele astfel de vouchere vor ajunge miercuri în București și alte șase județe.

În total, miercuri vor fi distribuite 362.000 de carduri de energie în București și județele Alba, Argeș, Ilfov, Bacău, Teleorman și Bihor. Joi, vor pleca alte 132.000 de carduri în cinci judeţe (Brăila, Covasna, Giurgiu, Vâlcea şi Botoşani), potrivit datelor Ministerului Investițiilor și Fondurilor Europene, citate de Agerpres.

Numărul de carduri ce vor fi distribuite miercuri este următorul: Alba - 37.000, Argeş - 53.000, Ilfov - 29.000, Bucureşti - 106.000, Bacău - 52.000, Teleorman - 27.000, Bihor - 58.000.

Joi, 2 februarie, alte 132.000 de carduri vor intra în distribuţie. Astfel, în judeţul Brăila vor ajunge 34.000 de carduri, în judeţul Covasna 21.000, în Giurgiu - 21.000, în Vâlcea 27.000, iar în judeţul Botoşani - 29.000.

„Este prima zi în care distribuim aceste carduri de energie. Ne respectăm promisiunea pe care am avut-o faţă de beneficiarii noştri. Sunt şapte judeţe în care începe de astăzi această distribuţie a cardurilor de energie: Alba, Argeş, Ilfov, Teleorman, Bacău, Bihor şi municipiul Bucureşti. Deci, procesul se va derula în continuare, astfel încât, până la data la care vom avea posibilitatea de a plăti din aceşti bani ajutorul de încălzire, respectiv până la data de 20 februarie, beneficiarii noştri să îşi primească aceste carduri de energie”, a transmis Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene.

Call-center pentru cei care nu primesc cardurile

Acesta a îndemnat beneficiarii să aibă încredere că vor primi aceste carduri. Persoanele care consideră că au dreptul de a beneficia de card de energie şi se consideră nedreptăţiți, după ce au primit înştiinţarea de eliminare din lista de beneficiari, au posibilitatea să se adreseze la primăria de domiciliu pentru ca, prin intermediul anchetei sociale, să îşi clarifice situaţia.

Ministrul a indicat și numărul unui call-center, unde beneficiarii se pot adresa dacă nu au fost găsiți acasă de poștaș sau dacă a fost „rătăcit” cardul de energie.

031.9966 este numărul de telefon la care pot suna beneficiarii, pentru a clarifica situația.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE