Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un fotograf care a fost arestat la protestele organizate de Navalnîi a murit în aceeași zi cu disidentul rus

Un renumit fotograf rus, Dmitri Markov, în vârstă de 41 de ani, a murit chiar în ziua în care a decedat și cunoscutul oponent al lui Putin, Alexei Navalnîi. Informația a fost confirmată și de publicația independentă rusă Meduza, după ce apăruse prima dată pe un site local din Pskov.

Pentru moment, nu se știe cauza morții lui, însă sursa citată a oferit unele detalii care au născut speculații.

Fotograful rus Dmitri Markov a murit în aceeași zi cu Alaxei Navalnîi

"El a fost sub presiune din partea cititorilor de pe rețelele de socializare, din cauza poziției lui față de prietenii săi chemați să lupte în războiul din Ucraina", susține Meduza, care a dat și alte detalii.

Interesant este că, în februarie 2021, Markov a fost arestat, ca urmare a unei decizii date de un tribunalul din Moscova, pentru că a participat la acele proteste izbucnite după condamnarea primită de Alexei Navalnîi. Atunci au fost peste 1.000 de persoane arestate, iar cele mai multe au fost la Moscova.

El a devenit și mai cunoscut după ce, în momentul arestării sale, a făcut o fotografie în care apare un polițist rus mascat, care stă la o masă, sub un tablou cu portretul lui Vladimir Putin. Acea imagine avea să devină simbolul represiunii și persecuției regimului rus.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE