Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un centru de plasament din Iași funcționează fără licență: 62 de copii ținuți în condiții insalubre

Un centru pentru copii cu nevoi speciale din Iași a continuat să funcționeze deși licența i-a fost suspendată la începutul lunii. Un control al Prefecturii a scos la iveală faptul că cei 62 de copii erau ținuți în condiții insalubre, iar prefectul cere demisia președintelui Consiliului Județean Iași.

Un control a scos la iveală că centrul de plasament pentru copii cu nevoi speciale „Ion Holban” din Iaşi funcționa în continuare, deși nu mai avea licență.

”Scuza a fost ca nu s-au mai facut investiții pentru că acești copii urmează să fie mutați. Cer demisia președintelui CJ Iași și a tuturor celor implicați”, a declarat Bogdan Cojocaru, prefectul județului Iași.

În replică, reprezentanții Direcției de asistență socială au afirmat că relocarea copiilor va avea loc în următoarele luni.

Restul copiilor urmează să fie trimiși în asistență maternală sau să fie reintegrați în familie.

Ce spune președintele Consiliului Județean Iași

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a declarat, sâmbătă, că întreprinde toate măsurile posibile pentru a asigura condiţii cât se poate de bune persoanelor şi copiilor care sunt în plasament sau îngrijire în centrele rezidenţiale şi a criticat, totodată, slaba finanţare primită din partea statului în acest demers.

"Ne străduim să oferim condiţii cât se poate de bune şi să facem posibil ca sentimentul şi apartenenţa de 'acasă' să fie regăsită în fiecare centru al DGASPC Iaşi. Pentru fiecare din cei 1.400 de copii pe care îi avem sub o formă sau alta în îngrijire sau protecţie socială ne dorim să beneficieze de cele mai bune condiţii şi din partea statului român.

Acum, condiţii mai bune sau condiţii de lucru sau de trai cu siguranţă şi la noi acasă situaţia poate fi oricând îmbunătăţită, cu atât mai mult atunci când vine vorba despre statul român care are o serie de lacune, din păcate, din punct de vedere financiar", a spus, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ Iaşi.

Acesta a criticat faptul că primăriile şi consiliile judeţene nu sunt sprijinite suficient.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE