Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un altfel de turism la Roma. Autoritățile au creat un circuit turistic pe motocicletele italiene Vespa cu ataș

Autoritățile de la Roma s-au gândit să facă un altfel de turism. Și pentru că traficul e aglomerat, scuterele, tipic italiene, Vespa fac senzație printre turiști. O altă propunere nouă pentru turiștii care merg la Roma o reprezintă așa-numitele tururi culinare, care pot fi însoțite și de cursuri de gătit. Roma este pe locul trei în Europa, după Londra și Paris, în privința numărului anual de turiști. Între șapte și zece milioane de oameni viziteaza în fiecare an Roma, iar în timpul evenimentelor religioase aceste cifre se dublează.

Autoritățile au pus la dispoziția turiștilor scutere Vespa pentru a putea fi folosite prin oraș. Astfel, vizitatorii pot descoperi mai comod și mult mai mult decât printr-un tur clasic, mergând pe jos.

Vespa a fost gândită ca un mijloc de deplasare în metropola aglomerată, imediat după al Doilea Război Mondial. Iar astăzi, scuterele au devenit un mijloc de deplasare indispensabil pentru turiști. 

Luca Di Trapano, ghid turistic: ”Este unic. O altă perspectivă, la 360 de grade. Desigur, noi avem grijă la drum, este clar! Dar turistul din Roma este ca într-o bulă prin care vede monumentele dintr-o altă perspectivă. Poate aprecia și vedea mai multe detalii.”

Turiștii primesc căști prin care pot asculta descrierile ghizilor lor. 

Jerry Lenier, tourist din Los Angeles: ”Vespa, desigur. Depinde dacă familia mea preferă așa ceva, pentru că eu sunt pasionat de așa ceva, e minunat!”

Și cum la Roma se mănâncă bine, autoritățile exploatează acest lucru. Au gândit excursii turistice pentru a lua masa în diferite locuri din oraș. Așa au apărut ghizi culinari

Federica Sette, ghid culinar: ”Recomand acest tur pentru că nu e numai unul în care se mănâncă. Te oprești și iei masa. Este o experiență. Pentru că poți afla secrete ale artei culinare, esența ei, cultura romană.”

”Sunt a doua oară la Roma, deci, am făcut deja, tururile obișnuite, Colosseum, toate acestea. Am vrut ceva diferit și am descoperit turul culinar. Îmi place să mănânc, deci, a meritat să-l aleg”, a spus un turist.

Deși, vara aceasta la Roma a fost caniculă cu temperaturi apropiate de 40 de grade Celsius în unele săptămâni, numărul turiștilor este unul în creștere.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE