Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Canicula schimbă turismul în Europa. Ce țări aleg turiștii pe perioada verii

Canicula începe să schimbe tot mai mult turismul în Europa, iar iubitorii de călătorii se reorientează și aleg acum alte țări decât cele deja „tradiționale”, cum ar fi Italia sau Grecia, de pildă.

„Aș prefera să mă plimb prin ploaie decât într-un cuptor”, a povestit o turistă, potrivit Reuters.

Iar dorințele lor se reflectă în rezervări. În țări precum Finlanda, Norvegia, Suedia și Islanda se rezervă tot mai multe vacanțe, cu 37% mai multe față de anul trecut, în timp ce interesul pentru vizitarea Mediteranei a scăzut cu 10% din luna iunie, conform unei analize Reuteres.

Turiștii se îndreaptă spre nordul Europei pentru a se feri de căldurile sufocante, iar vara se prelungește pe măsură ce clima se schimbă. După acest sezon estival canicular, care încă nu s-a încheiat, cu temperaturi care au doborât recorduri în sudul Europei, pasionații de călătorii caută, evident, răcoarea.

Deși regiunea mediteraneană a rămas cel mai popular loc turistic de vară din Europa, rezervările către țări precum Danemarca, Finlanda, Olanda, Norvegia și Suedia sunt în creștere față de 2022.

Turoperatorii din Norvegia, de exemplu, au sesizat creșterea cererii. Tot mai mulți oaspeți din Europa Centrală și de Sud s-au dus acolo vara aceasta, iar aest lucru a dus totodată la crearea mai multor rute directe de zbor către nordul Norvegiei.

Fabio și Diego, doi italieni, au vizitat Stockholm de curând, împreună cu alte 20 de persoane, într-o excursie organizată de o agenție de turism.

„Anul trecut, noi am fost în sudul Spaniei și a fost foarte cald, anul acesta am decis să mergem într-un loc răcoros”, a declarat Bruno.

„Anterior, am fost în Franța, Italia, destinațiile obișnuite de vară și am ajuns în punctul în care chiar mă simțeam rău”, a povestit o altă turistă din Scoția, care și-a planificat vacanța de anul acesta în Danemarca.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE