Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un aeroport din Moscova suspendă zborurile. Primarul rus spune că o dronă ostilă a fost distrusă

Aeroportul Vnukovo din Moscova şi-a suspendat duminică zborurile, invocând raţiuni în afara controlului său pe care nu le-a detaliat, a relatat TASS, citată de Reuters, scrie Agerpres.

Aeroportul Vnukovo şi-a mai suspendat activitatea atunci când capitala Rusiei a fost atacată cu drone săptămâna trecută, aminteşte Reuters.

Totodată, primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a declarat că o dronă ostilă a fost distrusă duminică de apărarea antiaeriană în timp ce se apropia de Moscova.

Sobianin a scris pe aplicaţia de mesagerie Telegram că drona s-a apropiat de Moscova în jurul orei locale 11:00 (08:00 GMT).

"Astăzi, la orele 11:00, o dronă a încercat să ajungă la Moscova. A fost distrusă în timp ce se apropia, de către forţele de apărare antiaeriană", a anunţat Sobianin.

Săptămâna trecută, Rusia a acuzat Ucraina de două atacuri cu dronă asupra capitalei.

Ucraina acuză Rusia de atac cu rachete de croazieră

Rusia a lansat în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică un val de atacuri asupra Ucrainei, folosind 70 de dispozitive de asalt aerian, între care rachete de croazieră şi hipersonice şi drone de fabricaţie iraniană, au anunţat duminică forţele aeriene ale Ucrainei, citate de Reuters.

Forţele aeriene ucrainene au anunţat pe canalul lor de Telegram că apărarea antiaeriană ucraineană a distrus 30 din cele 40 de rachete de croazieră şi toate cele 27 de drone Shahed pe care Rusia le-a lansat în cursul nopţii.

"În total, în mai multe valuri de atacuri, începând din seara zilei de 5 august şi până în dimineaţa zilei de 6 august 2023, inamicul a folosit 70 de mijloace de asalt aerian", au anunţat forţele aeriene ucrainene, care au adăugat că Rusia a lansat şi trei rachete hipersonice Kinjal, dar nu au furnizat alte detalii în legătură cu acestea.

Reuters transmite că nu a putut verifica informaţiile din surse independente şi că Rusia nu a comentat momentan relatările. Nu este clar dacă atacurile din timpul nopţii au provocat pagube şi nici ce s-a întâmplat cu cele 10 rachete de croazieră care nu au fost doborâte.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE