Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Petrolier rusesc lovit de drone ucrainene în strâmtoarea Kerci

Un petrolier rusesc a fost lovit de drone ucrainene în strâmtoarea Kerci, a anunţat presa rusă, la doar o zi de la atacul asupra bazei navale din apropierea portului Novorosisk.

Petrolierul a fost avariat în urma atacului. Două remorchere se aflau la fața locului pentru a-i acorda asistență, a anunțat Centrul de salvare maritimă, potrivit agenției TASS.

Mai mulţi membri ai echipajului au fost răniţi în timpul atacului, a anunţat pe Telegram Vladimir Rogovun, oficial desemnat de Rusia în regiunea Zaporojie (Ucraina), potrivit Agerpres.

Traficul pe podul care leagă peninsula Crimeea, anexată de Moscova, de Rusia a fost suspendat timp de trei ore, fiind reluat sâmbătă dimineaţa, potrivit centrului de informare rutieră.

Oficialii ruși au spus că în această dimineață s-au auzit explozii puternice în apropierea podului și au adăugat că exploziile au legătură cu atacul asupra petrolierului.

Potrivit agenției Tass, nu au fost observate scurgeri de combustibil din petrolierul cu 11 persoane la bord. Presa rusă a relatat că a identificat nava ca fiind petrolierul SIG. Acesta este sancționat de Statele Unite, pentru că a furnizat combustibil pentru avioanele forțelor rusești din Siria.

Ucraina a confirmat ulterior că s-a aflat în spatele atacului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE