Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UE dă 100 de milioane de euro României pentru regenerarea pădurilor deteriorate

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat de 100 de milioane, pentru a sprijini regenerarea pădurilor deteriorate. Aceasta se va desfășura până la 30 iunie 2026.

Scopul schemei este de a sprijini proprietarii de păduri să progreseze în regenerarea pădurilor în zonele afectate de incendii forestiere, fenomene meteo nefavorabile, infestări cu dăunători și evenimente dezastruoase, arată un comunicat al Executivului european.

Cum va arăta sprijinul?

Ajutorul de stat ia forma unor granturi directe pentru proprietarii de păduri privați și publici, dar și pentru asociațiile lor.

Schema va fi finanțată prin Facilitatea de redresare și reziliență (FRR), în urma evaluării pozitive efectuată de Comisie PNRR-ului românesc și a adoptării acestuia de către Consiliu.

Măsura a fost evaluată de Comisie, care a constatat că schema este necesară și adecvată pentru încurajarea regenerării pădurilor.

De asemenea, Comisia a concluzionat că schema este proporțională și nu va înregistra efecte negative asupra concurenței și comerțului în Uniune.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE