Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UE cumpără peste 100.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuței

Uniunea Europeană va semna marţi un acord cu un producător farmaceutic pentru a se aproviziona cu 109.090 de doze ale unui vaccin împotriva variolei maimuţei, care vor fi livrate începând cu sfârşitul lunii iunie, a anunţat comisarul european pentru Sănătate Stella Kyriakides.

Cu ocazia unei întruniri a miniştrilor Sănătăţii din UE, organizată marţi în Luxemburg, Stella Skyriakides a spus că aceste vaccinuri - produse de Bavarian Nordic - vor fi cumpărate din fonduri europene şi vor fi livrate statelor din UE.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat în această lună că poartă discuţii cu compania daneză de biotehnologie Bavarian Nordic în legătură cu datele medicale obţinute în urma unui studiu clinic care ar putea să ducă la o extindere a autorizaţiei de utilizare a vaccinului Imvanex, cunoscut sub denumirea de Jynneos în Statele Unite şi folosit împotriva variolei, pentru a include şi utilizarea sa împotriva variolei maimuţei.

Agenţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) a emis deja autorizaţia ce permite ca acest vaccin fabricat împotriva variolei de Bavarian Nordic să fie folosit împotriva variolei maimuţei.

Unele dintre statele din UE, inclusiv Germania şi Spania, au plasat comenzi proprii privind achiziţionarea de vaccinuri împotriva acestei boli, reaminteșete Agerpres.

Stella Kyriakides a anunţat că în Uniunea Europeană au fost înregistrate circa 900 de cazuri de variola maimuţei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE