Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucrainenii luptă pentru a apăra orașul Bahmut. Zelenski: Elon Musk ar trebui să vină să vadă cu ochii lui urmările acestui război

Se dau lupte grele pe frontul din estul Ucrainei. Cea mai mare bătălie se dă pentru orașul Bahmut, un important nod de transport din nordul regiunii Donețk. În ultimele săptămâni, Bahmutul a fost puternic bombardat, așa că autoritățile au decis să evacueze civilii.

Ucrainenii sunt gata să lupte cât va fi nevoie pentru a-și apăra integritatea teritorială a spus președintele Volodimir Zelenski. Acesta i-a răspuns lui Elon Musk care a scris în octombrie pe Twitter că Ucraina ar trebui să cedeze Rusiei o parte din teritoriu pentru a pune capăt războiului. Zelenski spune că Elon Musk ar trebui să vină să vadă cu ochii lui urmările acestui război declanșat de Rusia.

„Sunt mereu deschis. Dacă vreți să înțelegeți ce a făcut Rusia aici, veniți în Ucraina și veți vedea cu ochii voștri. După aceea, ne veți spune cum să punem capăt acestui război, cine a început și când îl putem încheia,” a declarat Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei.

Alimentarea cu generatoare este necesară

Angajații din sistemul energetic ucrainean și al telecomunicațiilor fac și ei o muncă titanică. Muncitorii celui mai mare operator de telefonie încearcă să mențină liniile de comunicare active după ce regiuni întregi au rămas fără curent electric. Turnurile de telefonie mobilă sunt alimentate cu ajutorul generatoarelor.

„Știu că băieții noștri, colegii mei sunt foarte epuizați, dar sunt motivați de faptul că facem un lucru important. Acum, din nefericire, există un război în Ucraina. Noi ne sprijinim soldații și oamenii noștri într-un fel,” a explicat Iurii Dugnist, inginer la o companie ucraineană de telefonie.

În Marea Britanie, prima doamnă a Ucrainei Olena Zelenska și Regele Charles al III-lea au inaugurat un nou centru pentru refugiații ucraineni. Centrul a fost amenajat în Catedrala Catolică Ucraineană a Sfintei Familii în Exil din Londra.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE