Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucraina câștigă teren în Bahmut. Autoritățile de la Kiev spun că au avansat pe flancurile de nord și de sud

În timp ce în Rusia avea loc o așa-numita rebeliune, militarii ucraineni au continuat contraofensiva. Aceștia susțin că au avansat aproximativ un kilometru pe flancurile de sud și de nord din jurul Bahmutului. Recuperarea teritoriilor se adaugă la cele revendicate în urmă cu două zile, la Zaporojie.

Recuperarea teritoriile capturate de Rusia

În timp ce șeful Wagner, Evgheni Prigojin, se îndrepta spre Kremlin, trupele ucrainene au continuat contraofensiva în apropiere de orașul Bahmut, în mare parte distrus. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a discutat despre evenimentele din Rusia în cadrul unor convorbiri telefonice cu președintele american Joe Biden și cu premierul canadian Justin Trudeau.

Ambii lideri occidentali și-au exprimat sprijinul pentru contraofensiva Ucrainei și pentru încercarea de a recupera teritoriile capturate de Rusia. De asemenea, și secretarul de stat american a spus că evenimentele provocate de gruparea de mercenari Wagner arată slăbiciunea regimului de la Moscova. 

Antony Blinken, Secretar de Stat al SUA: „În tot acest incident, Prigojin însuși a ridicat întrebări serioase cu privire la premisele agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, spunând că Ucraina sau NATO nu reprezentau o amenințare pentru Rusia, ceea ce face parte din teoria lui Putin. Și a fost o provocare directă la adresa autorității lui Putin. Așadar, acest lucru ridică întrebări profunde. Arată fisuri reale.”

În sudul Ucrainei a continuat o operațiune de îndepărtare a dărâmăturilor din orașul Orihiv, în urma bombardamentelor rusești care au avariat 30 de clădiri rezidențial.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE