Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucraina atacă Belgorod și Kursk, la o zi după ce Rusia a lansat peste 100 de rachete și drone

Nouă persoane au fost rănite și un oficial a murit după ce Ucraina a atacat Belgorod și Kursk. Anunțul a fost făcut de guvernatorii regiunilor, potrivit Reuters, transmite Agerpres.

Atacul ucrainean are loc la o zi după ce Rusia a lansat peste 100 de rachete și drone asupra infrastructurii critice și centralelor electrice din Ucraina.

"În urma bombardării oraşului Şebekono, şase civili au fost răniţi", a anunţat guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, într-un comunicat postat pe Telegram.

Potrivit lui, cinci dintre victime se aflau în două autobuze şi una pe stradă când au fost rănite de şrapnel de obuze. Răniţii au fost transportaţi la spital, a indicat guvernatorul.

El a mai anunţat că un oficial local din Belgorod a murit în urma detonării unei muniţii, dar nu a dat detalii despre incident.

"Igor Neciporenko, adjunct al şefului administraţiei districtului Korocianski, a fost ucis în urma detonării unor muniţii", a scris Gladkov pe Telegram.

În regiunea Kursk, "un elicopter ucrainean a lansat un dispozitiv exploziv asupra unei maşini", a indicat guvernatorul Aleksei Smirnov, potrivit căruia ''trei răniţi au fost transportaţi la spital''.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE