Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia lansează peste 100 de rachete și drone asupra infrastructurii din Ucraina

În noaptea de vineri spre sâmbătă, Rusia a lansat peste 100 de rachete și drone asupra infrastructurii critice și centralelor electrice din Ucraina, a anunțat sâmbătă armata aeriană ucraineană, conform AFP.

"Forțele inamice au tras 53 de rachete de diferite tipuri și 47 de drone de atac", au declarat forțele aeriene ucrainene. Ele au adăugat că au reușit să doboare 35 de rachete și 46 de drone lansate de forțele ruse.

Între timp, Rusia își acumulează forțe în apropierea părții de nord a regiunii ucrainene Harkov, dar încă nu dispune de suficiente trupe pentru a lansa o ofensivă majoră în acea zonă, a afirmat joi generalul Oleksandr Sîrski, șeful Statului Major al armatei ucrainene.

Ucraina susține că a stabilizat frontul în nord-estul regiunii Harkov, unde forțele ruse au deschis un nou front pe 10 mai, punând presiune pe trupele ucrainene deja depășite numeric. Rusia și-a concentrat cea mai mare parte a efortului ofensiv în estul Ucrainei, unde trupele sale au înregistrat avansuri lente și progresive, după cucerirea orașului Avdiivka din regiunea Donețk, în luna februarie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE