Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Ucraina anunță că a neutralizat încă un general rus

Publicat de: Euronews

Generalul Vladimir Zavadski, adjunct al comandantului Corpului 14 de Armată al Rusiei, a fost ucis în Ucraina, a anunţat luni un oficial local rus citat de Reuters.

Al șaptelea general-maior care își pierde viața

Zavadski este al şaptelea general-maior şi al 12-lea ofiţer superior care îşi pierde viaţa de la începutul invaziei ruse pe teritoriul ucrainean, arată bilanţul site-ului de anchete de presă iStories. Astfel de pierderi, puse uneori de analiştii militari pe seama unor succese ucrainene în interceptarea comunicaţiilor neglijente, au fost tot mai rare în timpul războiului.

Guvernatorul regiunii Voronej din Rusia, Aleksandr Gusev, a afirmat fără a da detalii că generalul a căzut "la un post de luptă din zona de operaţiuni speciale"; Moscova foloseşte termenul de "operaţiune militară specială" pentru a se referi la războiul de agresiune împotriva Ucrainei.

Gusev a menţionat că Zavadski, fost comandant de tanc, fusese decorat de mai multe ori, iar moartea generalului este o pierdere grea care a provocat o "durere care ne înmărmureşte".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE