Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Uber introduce opțiunea de a rezerva plimbări cu balonul în Cappadocia. Cât va costa serviciul și cum se va desfășura

Uber le va permite utilizatorilor aplicației să rezerve plimbări cu balonul cu aer cald în Cappadocia, o destinație turistică populară din Turcia, ca parte a strategiei sale de a intra și mai mult în industria turismului.

Potrivit Skift, compania spune că utilizatorii aplicației pot plăti 159 de dolari (150 de euro) pentru a rezerva unul dintre cele 20 de locuri pentru un zbor de o oră și jumătate la răsăritul soarelui deasupra Cappadociei, o regiune renumită pentru orașele sale rupestre.

Cappadocia a atras aproximativ 10% din cei 44,6 milioane de vizitatori străini din Turcia în 2022, potrivit Ministerului Turismului și Culturii din această țară.

Ce alte servicii mai oferă aplicația Uber

Măsura Uber de a oferi călătorilor cu baloane cu aer cald este cea mai recentă ofertă a sa în afara serviciului de ride sharing. Aplicația permite utilizatorilor să rezerve plimbări cu barca de-a lungul râului Tamisa din Londra, precum și tuk-tuk-uri în Sri Lanka și India.

De asemenea, Uber permite utilizatorilor din Marea Britanie să rezerve zboruri, trenuri și hoteluri pe aplicația sa.

Turcia a devenit, de asemenea, una dintre piețele cu cea mai rapidă creștere a Uber, deoarece compania a declarat că numărul de curse în această țară a crescut cu peste 50% față de anul trecut.

Plimbările cu balonul cu aer cald în Cappadocia reprezintă o activitate specifică pentru acea zonă. Experiența este foarte sigură și se desfășoară sub supravegherea unor îndrumători care obțin licența.  Cursurile durează în medie 15 luni și un pilot va trebui să zboare un minim de 200 de ore pentru a primi licența. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE