Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Locuri de vizitat în Turcia, una dintre cele mai ieftine destinații din Europa. Ce obiective turistice nu trebuie să ratezi

Dacă sunteți în căutarea unei evadari europene calde în această toamnă, opriți-vă la Turcia. Orașul Marmaris de pe coasta Mediteranei este considerat a fi cea mai ieftină destinație de vacanță europeană, în acest moment.

Aici sunt temperaturi medii cuprinse între 18°C ​​- 25°C în octombrie, iar mulți europeni văd Turcia drept vacanța perfectă la plajă. Are mult mai mult de oferit decât șezlonguri.

Turcia face legătura între Europa și Asia și este adesea descrisă ca locul în care „estul se întâlnește cu vestul”.

Are granițe cu Grecia , Bulgaria, Georgia , Armenia, Azerbaidjan, Iran, Irak și Siria. Fiecare țară influențează cultura Turciei în felul său, astfel încât fiecare colț al țării să se simtă complet diferit de celelalte. Iată tot ce trebuie să știi pentru o escapadă de ultim moment.

Cele mai frumoase locuri de vizitat în Turcia

Capitala Turciei este Ankara, dar cel mai mare oraș și centru financiar al său este Istanbul . Oricare dintre ele reprezintă un punct de plecare excelent, dar Istanbulul este mai facil dacă ești turist.

Fiecare zonă este renumită pentru lucruri diferite, dar în general Istanbul este văzută ca fiind cea mai populară destinație. Bodrum este cel mai bun loc pentru a rămâne cu un buget redus (cu cea mai bună viață de noapte), iar Cappadocia are unele dintre cele mai frumoase și dramatice peisaje. Cele mai bune plaje sunt plaja Patara, peninsula Bodrum si plaja Kaputas. Iată 5 lucruri grozave de care să faci în sejurul tău:

Faceți o excursie în Parcul Național Göreme, Cappadocia

Parcul Național Göreme și siturile de stânci din Cappadocia sunt pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Peisajul stâncos și spectaculos a fost sculptat în întregime de eroziune și conține dovezi ale artei bizantine în perioada post-iconoclastică. De asemenea, puteți vedea rămășițele vechilor locuințe umane datând încă din secolul al IV-lea.

În timp ce sunteți acolo, puteți lua un zbor cu balonul cu aer cald de 1 oră și puteți privi „hornurile zânelor”, o denumireă pentru formațiunile unice de acolo. Cel mai bun moment pentru a merge este la răsăritul soarelui, când cerul este un portocaliu decolorat.

Faceți baie în laguna albastră din Ölüdeniz

Ölüdeniz este o stațiune de lagună și plajă din districtul Fethiye din provincia Muğla din sud-vestul Turciei.

Această zonă este cunoscută sub numele de Coasta turcoaz și, în mod nesurprinzător, apa de mare din Ölüdeniz este renumită pentru nuanțele sale de turcoaz și acvamarin. Aici există un golf de nisip de vizitat, iar laguna în sine este o rezervație naturală națională.

O activitate grozavă de făcut aici este parapanta. Este considerat unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru o astfel de experiență datorită vederilor sale panoramice unice și condițiilor meteorologice stabile - 2000 m în aer.

Vizitați Moscheea Albastră din Istanbul

Celebra Moschee Albastră (sau Moscheea Sultan Ahmed) este o capodopera din epoca otomană și un loc de cult funcțional din Istanbul.

Dar de ce se numește Moscheea Albastră? Pentru că interiorul său este căptușit cu peste 20.000 de plăci İznik, o ceramică de culoare turcoaz. Nivelurile superioare ale moscheii sunt, de asemenea, vopsite în albastru, cu multă lumină naturală și peste 200 de vitralii.

Moscheea este deosebit de unică din punct de vedere arhitectural datorită celor șase minarete și cinci domuri. Șase minarete erau neobișnuite chiar și pentru o moschee imperială construită în anii 1600, deoarece implicau egalitatea cu moscheile cu mai multe minarete din Mecca.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE