Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Spania, singura țară din Europa cu restricții COVID. Ce trebuie să prezinte turiștii la intrarea în stat

Spania este singura țară europeană în care încă mai sunt în vigoare restricții COVID pentru călătorii din afara UE în această lună. Populara destinație a renunțat la toate regulile de intrare pentru toți cei care sosesc din UE sau din spațiul Schengen.

Turiștii trebuie să prezinte dovada unei vaccinări complete, a recuperării de la COVID-19, a unui rezultat negativ la testul antigen (efectuat în cele 24 de ore înainte de plecare) sau a unui test PCR negativ (efectuat în cele 72 de ore înainte de plecare).

În toate aeroporturile și porturile spaniole sunt efectuate controale medicale pentru a se asigura că pasagerii respectă aceste reguli, care vor rămâne în vigoare cel puțin până la 15 noiembrie, potrivit Euronews.

Actele necesare

Turiștii din UE sau din spațiul Schengen nu mai trebuie să prezinte niciun document COVID-19 pentru a intra în țară. Cu toate acestea, vizitatorii din afara UE trebuie să prezinte în continuare dovada vaccinării, un certificat de recuperare sau un test negativ prin intermediul certificatului digital COVID al UE (EUDCC) sau un alt document valabil.

Spania acceptă acum toate certificatele, atât timp cât acestea îndeplinesc aceleași condiții ca și certificatul digital COVID al UE.

Pentru a fi considerați complet vaccinați de către guvernul spaniol, toți călătorii trebuie să fi primit a doua vaccinare cu cel puțin 14 zile înainte de călătorie. Trebuie să fiți vaccinat cu o serie completă de vaccinuri aprobate de OMS sau EMA.

Care sunt regulile pentru copii și adolescenți

Copiii cu vârsta sub 12 ani nu trebuie să prezinte dovada vaccinării sau să se supună vreunui test. Această regulă se aplică pe întreg teritoriul Spaniei, inclusiv în Insulele Canare și Baleare.

Cei cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani nu mai trebuie să fie complet vaccinați și pot intra în Spania cu un rezultat negativ al testului PCR (sau al unui alt test NAAT) efectuat în termen de 72 de ore înainte de sosire. În prezent, sunt acceptate și testele cu antigen, care trebuie efectuate cu cel mult 24 de ore înainte de plecare.

Sunt necesare măștile în Spania?

Măștile nu mai sunt obligatorii în marea majoritate a locurilor, de la baruri și cafenele la muzee și cinematografe.

Transportul public este totuși o excepție cheie, deoarece acoperirea feței este încă obligatorie în avioane, autobuze, trenuri, metrouri și taxiuri - precum și pe feriboturi dacă nu se poate menține o distanță de 1,5 metri în interior.

Această măsură vine în urma eliminării, la începutul acestui an, a regulii stricte de purtare a măștilor în aer liber din Spania.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE