Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Turcia acuză PKK de violențele din Paris: „Aceeaşi organizaţie teroristă pe care o susţineţi în Siria”

Consilierul special al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, Ibrahim Kalin, a condamnat duminică violenţele de la Paris, după uciderea a trei kurzi şi a învinuit pentru acestea Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), transmite Agerpres.

„Este PKK din Franţa”, a spus Kalin, postând pe Twitter fotografii cu maşini răsturnate şi arse. "Aceeaşi organizaţie teroristă pe care o susţineţi în Siria. Acelaşi PKK care a ucis mii de turci, kurzi şi forţe de securitate în ultimii 40 de ani. Acum, ei dau foc străzilor Parisului. O să continuaţi să tăceţi?”, a afirmat el.

După uciderea a trei kurzi, vineri, la Paris, manifestaţiile în semn de omagiu adus victimelor au fost marcate de violenţe. Presupusul autor al crimelor, un francez, a declarat că a acţionat din rasism. Bărbatul arestat este un conductor de tren aflat la pensie, în vârstă de 69 de ani, şi este cunoscut pentru două tentative de omor în 2016 şi decembrie 2021, au indicat două surse din cadrul poliţiei.

În timpul demonstraţiilor ce au urmat atacului, s-au scandat sloganuri precum „Trăiască rezistenţa poporului kurd”. PKK este o organizaţie considerată teroristă de către Ankara şi Uniunea Europeană.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE