Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Proteste în Franța, din cauza atacului armat. Oficialitățile franceze au precizat că atacul a fost motivat rasial

Proteste violente în Franța după ce un bărbat înarmat a intrat într-un centru cultural kurd din Paris și a tras în cei care i-au ieșit în cale. Tragedia s-a soldat cu trei morți și doi răniți. Protestatarii sunt furioși din cauză că autoritățile franceze nu le acordă suficientă protecție kurzilor, așa că au ripostat cu pietre și au atacat forțele de ordine. La rândul lor, polițiștii au răspuns cu gaze lacrimogene.

Oficialitățile franceze au precizat că atacul a fost motivat rasial.

Kurzii susțin că incidentul ar fi putut fi prevenit

Furia este evidentă în rândul comunității kurde din Paris și din întreaga Franță după moartea a trei persoane în urma atacului unui bărbat de 69 de ani, care a rănit și alte trei persoane. Kurzii din Franța susțin că acest incident ar fi putut fi prevenit de către autorități.

Agit Polat, purtător de cuvânt al Consiliului Democratic Kurd din Franța: „Suntem furioși pentru că în repetate rânduri am semnalat (că suntem în pericol n.r.). Ultima dată a fost în urmă cu doar 20 de zile. Suntem furioși pentru că nu am fost auziți. Suntem furioși pentru că suntem arestați în mod constant, suntem reprimați în mod constant de către autoritățile franceze.”

Oficialități și membri ai guvernului francez au transmis condoleanțe familiilor victimelor. La rândul său și președintele Macron a postat un mesaj pe o rețea de socializare. Potrivit presei franceze, agresorul tocmai fusese eliberat din închisoare și în trecut fusese acuzat de violență, inclusiv un atac cu armă albă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE