Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Franța: Începe procesul în urma atacului de la Nisa, din 2016

Procesul sângerosului atac de la Nisa din anul 2016 va începe luni, 5 septembrie, la Paris. La mai bine de șase ani de la tragicul eveniment, familiile victimelor așteaptă verdictul.

La 14 iulie 2016, de Ziua Națională a Franței, un bărbat a intrat cu un camion în mulțimea de pe promenada din orașul Nisa. Atunci, 86 de oameni au fost uciși.

Cum au trecut peste tragedie

Multe familii au fost nevoite să-și refacă viața. Bruno și cei doi fii ai lui au trebuit să învețe să trăiască fără dragostea unei soții și a unei mame.

„Vrem, ca toți ceilalți, adevărul și să știm exact care este punctul de vedere al fiecărei persoane, care sunt responsabilitățile lor. Aș dori doar să știu de ce a făcut-o și asta e tot”, spune Bruno.

Oamenii au început să uite

Oamenii speră că procesul va readuce în atenția publică atacul de la Nisa, care a început să fie uitat.

Jean Claude Hubler, reprezentantul grupului Life for Nice: „Atacul de la Nisa a fost deja aproape uitat. Acum oamenii vor vorbi din nou despre acesta pentru că va începe procesul. Am mai spus, atât de mulți oameni, în timpul alegerilor prezidențiale, în cadrul emisiuni TV, când au fost invitați să vorbească despre atacurile teroriste, au uitat sistematic să menționeze și despre atacul de la Nisa.”

Atacatorul de la Nisa a fost ucis de polițiști în timpul unui schimb de focuri. Însă pe banca acuzaților urmează să fie aduse opt persoane din anturajul acestuia. Trei dintre ei sunt acuzați de acțiuni cu caracter terorist și riscă până la 20 de ani de închisoare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE