Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Paris: Protest pe două roți în fața primărie. Motocicliștii, nemulțumiți de noua taxă de parcare

Sute de motocicliști au protestat în fața primăriei Parisului nemulțumiți de introducerea unei taxe de parcare pentru vehiculele pe două roți, inclusiv motobike-uri și scutere.

Taxa de parcare este aplicată începând cu 1 septembrie.

Taxa, încercare de reducere a poluării

Primăria Parisului spune că în acest fel se încearcă reducerea poluării. Pe de altă parte, protestatarii susțin că această măsură îi afectează în primul rând pe cei cu venituri mici.

Cele mai afectate de această măsură sunt persoanele din straturile sociale de mijloc sau de jos, care nu au de ales decât să locuiască în afara Parisului pentru că chiriile sunt mult prea mari.

Ei trebuie să vină să lucreze la Paris și nu au altă alternativă decât motocicletele pe două sau trei roți. Lucrează conform unui program eșalonat și nu au mijloace de transport în comun - autobuz, tren, RER (tren rapid), metrou etc. - pentru că aceste servicii de transport nu sunt bine organizate pentru ei.

Cât este taxa

Taxa de parcare este de 3 euro în centrul Parisului și de 2 euro în cartierele periferice. Pentru motocicletele electrice nu se aplică taxă.

Amenda pentru neplata taxei de parcare variază între 25 și 35 de euro, în funcție de zonă. Pentru a-i depista pe cei care nu plătesc, primăria a angajat două companii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE