Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Comunitățile kurde condamnă atacurile Turciei. Ankara a lansat ample bombardamente în Siria și Irak

Publicat de: Euronews

Atacurile cu rachete ale armatei Turciei din nordul Siriei și Iraq, au provocat nemulțumirea comunităților kurde din Europa. Acestea cer încetarea imediată a bombardamentelor. Cel puțin 31 de oameni, civili și militari, au murit în urma atacurilor de sâmbătă.

Kurzii din mai multe țări europene au organizat proteste față de atacurile aeriene din Siria și Irak. Câteva sute de oameni au ieșit în stradă în orașul german Hamburg și au acuzat Turcia de moartea civililor. Și kurzii din Cipru au organizat o demonstrație cerând oprirea imediată a bombardamentelor. Pe unele pancarte purtate de manifestanți era scris "Libertate în Kurdistan".

Turcia a lansat mai multe rachete

În weekend, Turcia a lansat mai multe rachete ce au vizat grupările kurde și Partidul Muncitorilor din Kurdistan, pe care Ankara le consideră responsabile pentru atacul cu bombă din 13 noiembrie de la Istanbul. Potrivit armatei turce, au fost lovite 89 de ținte, inclusiv buncăre, depozite de muniții și ceea ce au numit drept "tabere de antrenament ale teroriștilor".

Forțele kurde din Siria au promis că se vor răzbuna, mai ales că, potrivit acestora, armata turcă a atacat și două localități.

Bombardamentele armatei turce au venit la o săptămână după explozia unei bombe pe una dintre cele mai aglomerate străzi din Istanbul. Atunci au fost uciși șase oameni, iar alte peste 80 au fot rănite. După atac, poliția turcă a arestat zeci de persoane. Alți cinci suspecți , inclusiv trei cetățeni ai Republici Moldova, au fost puși se sub acuzare în Bulgaria.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE