Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trupele ruse din Bahmut, încercuite de cele ucrainene, potrivit unui responsabil al forțelor terestre

Ucraina a anunțat că trupele sale au încercuit trupele rusești din orașul devastat Bahmut. Declarația a fost făcută pe Telegram de către responsabilul forțelor terestre ucrainene. Cu toate acestea, luptele din regiune continuă să se intensifice.

Soldații folosesc echipamentele militare primite din Occident

Kievul a marcat trecerea a peste 500 de zile de la invazia Rusiei în Ucraina printr-o expoziție de imagini. Acesteia i se alătură tancurile rusești distruse, amplasate în centrul orașului. Ucrainenii au vizitat expoziția într-o atmosferă calmă, complet contrastantă cu cea pe care locuitorii Kievului au trăit-o cu o zi înainte, când forțele ruse au bombardat din nou capitala.

Dar în alte părți ale țării luptele continuă. Imagini filmate cu dronă și publicate de armata ucraineană par să arate un atac cu bombe asupra unui camion militar rusesc pe frontul de luptă. Totul s-ar fi petrecut în apropiere de Bahmut, care este scena unor lupte intense și continue între forțele ucrainene și cele rusești. 

Pe frontul de est al Ucrainei, soldații prezintă ajutorul militar occidental pe care îl pot desfășura acum. Franța a anunțat că va furniza rachete Scalp cu rază lungă de acțiune. Președintele Emmanuel Macron a declarat că aceste arme le vor permite ucrainenilor să lovească în profunzime, și a reiterat că Ucraina are tot dreptul să-și apere teritoriile.

Între timp, în Rusia, șeful apărării, Serghei Șoigu, a inspectat o fabrică de vehicule blindate din Republica Tatarstan. În ceea ce privește intenția Statelor Unite  de a furniza Kievului bombe cu dispersie, Șoigu a declarat că, dacă acest lucru se va întâmpla, Moscova va fi nevoită să folosească arme similare împotriva forțelor ucrainene.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE