Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Traian Băsescu, externat din spital. Surse: va avea nevoie de un aparat de oxigen pentru o perioadă

Fostul președinte Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Capitală, în secția de boli infecțioase, după ce medicii l-ar fi diagnosticat cu gripă.

02/02/2024 , 16:08

Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost externat de la Spitalul Militar în cursul zilei de vineri, susțin surse politice, citate de Agerpres

Fostul șef al statului a fost internat timp de zece zile, după ce a fost diagnosticat cu gripă de tip A și a făcut o răceală puternică la plămâni. Acum starea lui s-a ameliorat, așa că medicii au decis că se poate trata în continuare acasă. Va avea însă în continuare nevoie de un aparat de oxigen, pentru a-i ajuta respirația.

În vârstă de 72 de ani, Traian Băsescu se confruntă cu mai multe probleme de sănătate și, de-a lungul timpului, a suferit mai multe intervenții chirurgicale. În urmă cu aproape doi ani, el a fost internat de urgență într-o clinică din Bruxelles din cauza unei insuficienţe respiratorii.

Știrea inițială:

Eugen Tomac, președintele PMP, a oferit detalii despre starea de sănătate a lui Traian Băsescu. Totodată, el a ținut să precizeze că fostul șef al statului nu mai figurează pe lista de candidați a PMP pentru alegerile europarlamentare.

În direct la Euronews România, Eugen Tomac a precizat că internarea lui Băsescu i-a luat ”pe toți prin surprindere”, în condițiile în care cu doar câteva zile în urmă fostul președinte, în prezent europarlamentar, era ”foarte activ în Comisia de Politică Externă și în Comisia de Apărare”.

”Am discutat și azi și ieri cu domnul președinte Traian Băsescu. Astăzi prea mult mai bine față de situația anterioară. Ne-a luat pe toți prin surprindere acest eveniment neplăcut, dar sunt convins că va avea o recuperare destul de rapidă. Este stabil acum și să sperăm că va reveni cât mai rapid la activitatea domniei sale.

În urmă cu câteva zile am avut câteva întâlniri la Bruxelles. Dumnealui este foarte activ în Comisia de Politică Externă și în Comisia de Apărare”, a declarat Eugen Tomac.

Traian Băsescu nu mai e pe listă la europarlamentare a PMP

Eugen Tomac a explicat că se consultă cu Traian Băsescu pe subiecte referitoare la politica internă, însă a reamintit că fostul președinte ”nu mai face politică activă”.

”De mai bine de doi ani și jumătate, domnia sa ne-a anunțat că nu a mai face politică activă, că nu se mai implică în viața PMP și evident, toate deciziile pe care le-am luat în ultima perioadă sunt deciziil noastre. A considerat că este momentul potrivit să lase partidul să-și caute o nouă direcție și evident că noi am căutat soluții.

Într-un fel sau altul, ne-a urat mult succes și consideră că este o decizie bună ca toți foștii săi votanți să se alăture unui proiect de dreapta curajos, pentru că o considerăm singura alternativă realistă care poate coagula forțele de dreapta”, a mai spus liderul PMP, la Euronews România.

În martie 2022, la scurt timp după decizia de colaborare cu Securitatea, primită din partea instanţei supreme, Traian Băsescu a fost internat la un spital din Bruxelles. Atunci, s-a vehiculat că ar fi avut probleme cardiace. În 2020 a declarat că a suferit o intervenție chirurgicală la inimă, într-un spital din Paris, dar fără să spună când a avut loc acea operație. În țară, Traian Băsescu a fost operat în 2006 pentru hernie de disc.

În prezent, Băsescu este europarlamentar din partea PMP.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE