Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Traficul din România, o provocare pentru șoferi. Pilot: Un drum până la mare e mai periculos decât un raliu

Un pilot de raliu spune că, în Romania, este mai periculos să mergi cu mașina până la mare, decât să participi la un raliu.

De vină pentru acest lucru sunt educația șoferilor și modul în care arată șoselele din România, a explicat la Euronews pilotul Alex Filip.

Alex Filip, pilot de raliu: Pe mai mulți dintre colegii mei, dacă i-ai întreba: <<E periculos raliul?>>, ei o să-ți răspundă că este mult mai periculos să mergi vara la mare sau să te deplasezi prin România pe șosele, decât să mergi în competiții.

Din ce în ce mai mulți șoferi refuză să se supună codului rutier și regulilor, spune pilotul.

”În România există foarte multe capete de pod, există foarte mulți copaci care mărginesc șoselele ș.a.m.d. Vedem adevărate drame, din cauza acestor obstacole care se află în jurul nostru. Deci, dacă ar fi să facem, hai să spunem un clasament, în primul și în primul rând suntem noi, șoferii la volan. După care, avem pe drumuri tot felul de obstacole care, de cele mai multe ori, ne pun în pericol”, explică Alex Filip, pilot de raliu.

”Toate lucrurile astea conduc, din păcate, la acel număr de cinci morți pe zi în fiecare zi pe șoselele din România”.

România este în continuare principala generatoare de tragedii în trafic din Uniunea Europeană, iar lucrurile par să nu se schimbe fără voință. Statisticile europene plasează România pe un nedorit loc 1 în topul morților în accidente rutiere. În 2021, spre exemplu, s-au înregistrat 93 de decese la milionul de locuitori la noi în țară, mai mult decât dublu față de media europeană. Iar cele mai periculoase drumuri se văd și în cifrele oficiale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE