Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tot mai multe state europene interzic demonstrațiile pro-Hamas. În Paris, polițiștii au intervenit cu tunuri cu apă pentru a dispersa protestatarii

Tot mai multe state europene interzic demonstrațiile pro-Hamas, după ce propalestinienii au sărbătorit în stradă atacurile teroriste în mai multe capitale.

Germania a fost prima țară care a anunțat o astfel de măsură. Au urmat Ungaria și Franța.

La Paris, poliția a intervenit cu tunuri cu apă pentru a dispersa protestatarii. În același timp, autoritățile au înregistrat o creștere a actelor antisemite.

Autoritățile franceze au anunțat interzicerea demonstrațiilor pro-palestiniene, după ce mai mulți manifestanți au ieșit în centrul Parisului pentru a sărbători atacurile teroriste ale Hamas. Poliția a intervenit cu tunuri cu apă. Președintele Emmanuel Macron a transmis solidaritatea cu Israelul și a precizat că 13 cetățeni francezi au fost uciși în atacuri.

Emmanuel Macron, președintele Franței: „Am asigurat Israelul și poporul său de solidaritatea noastră de neclintit și sprijinul nostru pentru răspunsul său legitim la actele de terorism. Israelul are dreptul de a se apăra prin lichidarea grupărilor teroriste, inclusiv Hamas, prin acțiuni țintite, dar cruțând viețile civililor”.

Macron a mai făcut apel la unitate.

Președintele Franței: „Știu cât de mult se tem cetățenii noștri evrei de recrudescența violențelor antisemite care alimentează insultele, actele care îi vizează aici, în Franța. De asemenea, înțeleg cât de îngrijorați sunt compatrioții noștri de confesiune musulmană. Nu trebuie să existe nicio suspiciune sau dezbinare în sânul societății franceze”.

Demonstrații au avut loc în mai multe orașe europene, inclusiv la Berlin. Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a anunțat că toți cei care celebrează Hamas și incendiază steagul Israelului vor fi anchetați penal.

Manifestații au avut loc și în SUA.

În același timp, Londra a anunțat închiderea unor școli evreiești, de teama unor atacuri. Oamenii din Portugalia și Spania sunt șocați după ce mai multe sinagogi au fost vandalizate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE