Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Topul celor mai dezamăgitoare orașe din lume. Turiștii au fost nemulțumiți de aceste vacanțe

Cu toții am fost fermecați de fotografiile splendide ale destinațiilor la modă postate pe rețelele sociale și în paginile revistelor de călătorie.

Dar aceste locuri supraevaluate nu sunt întotdeauna la înălțimea așteptărilor.

Atât de mare este dezamăgirea pentru unii turiști care vizitează „Orașul Luminilor” încât se confruntă cu greață, amețealp și creșterea ritmului cardiac - o afecțiune cunoscută sub numele de „Sindromul Paris”.

Parisul poate fi o alegere evidentă ca destinație supraevaluată, dar este departe de singurul oraș care nu se ridică la înălțimea așteptărilor vizitatorilor.

Rețeaua de bagaje Radical Storage a decis să arunce o privire la 826.000 de recenzii TripAdvisor din 100 dintre cele mai vizitate orașe din lume pentru a afla care a fost cel mai dezamăgitor.

Care au fost cele mai dezamăgitoare destinații de vacanță?

Anul acesta, Parisul a fost detronat de Orlando, SUA, care s-a situat pe primul loc. Acesta a avut cel mai mare procent de recenzii în care vizitatorii s-au simțit "jefuiți" și cele mai multe comentarii despre oameni "nepoliticoși".

Aproape una din cinci persoane a menționat cât de dezamăgitoare și sub așteptări a fost experiența lor de vacanță. 'Capitala americană a parcurilor tematice' a avut de suferit în recenzii din cauza aglomerației și a creșterii prețurilor la Disney World și Universal în 2022.

Pe locul al doilea a fost capitala Indoneziei, Jakarta, urmată de Pattaya, locul de petrecere thailandez.

Praga a fost cea mai „sub așteptări”, cu 3,9% din toate recenziile, care au menționat această expresie pentru a descrie capitala cehă.

Orașul cel mai des descris ca fiind supraevaluat a fost Da Nang din Vietnam, urmat îndeaproape de Paris, capitala Franței fiind în concordanță cu numelui sindromului.

Ce destinații au considerat vizitatorii ca fiind „înșelătorii” sau „escrocherii”?

Orlando s-a clasat, de asemenea, în fruntea listei destinațiilor „înșelătoare”, cu 6,3% dintre recenzii menționând această frază. Singapore a avut cea mai mare proporție de recenzii în care turiștii au vorbit despre un raport calitate/preț slab la serviciile oferite.

Dar când vine vorba de înșelăciuni, Marrakech, Maroc a revendicat primul loc. Mai mult de una din zece recenzii menționau aparaiția înșelăciunilor în acest oraș.

Aceste orașe au depășit așteptările călătorilor

Dacă sunteți în căutarea unui loc care să vă surprindă, studiul a analizat și locurile în care călătorii s-au simțit mai bine decât credeau că se vor simți.

Primele trei destinații au fost toate orașe europene fără ieșire la mare - poate că turiștii au așteptări mai mici pentru locațiile aflate departe de plajă?

Budapesta a fost cel mai surprinzător oraș, potrivit recenziilor, urmat de Bruxelles și Zurich.

Vizitatorii Budapestei au vorbit de arhitectura uimitoare și râul care șerpuiește orașului. Mai mult de 96% dintre recenziile analizate în cadrul studiului au avut comentarii pozitive.

Bruxelles și Zurich s-au situat doar puțin mai jos, cu aproape 96% din recenzii având ceva bun de spus despre oraș.

Penang din Malaezia a fost locul unde turiștii au fost cel mai "plăcut surprinși" de ceea ce au găsit. Puțin peste 2 la sută din toate recenziile care au menționat această frază au folosit-o pentru a descrie destinația.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE