Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tom Hanks, două premii la Zmeura de Aur. Rolul în care a avut cea mai neinspirată interpretare a anului

Actorul Tom Hanks, laureat de două ori la Oscar, a fost distins, sâmbătă, cu două premii mai puțin invidiate, la Zmeura de Aur. Razzie Awards sunt o parodie a ceremoniilor hollywoodiene și ”recompensează” cele mai neinspirate filme și interpretări ale anului, notează agenția AFP, citată de Agerpres.

Organizatorii premiilor Zmeura de Aur au considerat că Tom Hanks a avut cea mai neinspirată interpretare a anului într-un rol secundar din ”Elvis”, filmul biografic în care l-a întruchipat pe managerul lui Elvis Presley.

Filmul biografic "Elvis" a avut opt nominalizări la Premiile Oscar, inclusiv la categoria dedicată celui mai bun actor, pentru Austin Butler, care l-a interpretat pe "Regele rock'n'roll".

În schimb, rolul pe care l-a interpretat Tom Hanks nu a avut parte de aceeași apreciere. Criticii nu au fost îngăduitori cu respectatul actor. În acest film, aspectul fizic al lui Hanks a fost modificat cu o proteză, considerată prea vizibilă pentru a-l întruchipa pe colonelul Tom Parker.

Premiile Zmeura de Aur. Care este cel mai prost film al anului 2023

De asemenea, organizatorii premiilor Zmeura de Aur au acordat premiul ”cel mai neinspirat cuplu de pe ecran'” lui Tom Hanks şi "feţei lui încărcate cu latex (şi accentului său ridicol)".

Tom Hanks a fost nominalizat și la categoria „cel mai prost actor”, însă a reușit să evite o victorie. Interpretarea sa din remake-ul Disney "Pinocchio", în care a jucat rolul lui Gepetto, a fost considerată mai puţin neinspirată în comparaţie cu cea din "Morbius" a lui Jared Leto, un obişnuit al premiilor Zmeura de Aur, notează sursa citată.

”Blonde”, pelicula biografică despre Marilyn Monroe, a fost considerată ”cel mai prost film” al anului.

Ce sunt premiile Zmeura de Aur

Premiile Zmeura de Aur se numesc oficial Golden Raspberry Awards sau Razzies. Au fost inventate într-un bar din Los Angeles în anul 1981 de foşti studenţi în arte cinematografice şi de profesionişti din industria de la Hollywood.

În mod tradiţional, aceste premii sunt decernate cu o zi înainte de ceremonia Oscarurilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE