Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Timișoara, Capitală Culturală Europeană 2023. Un turn de 26 de metri cu plante, printre atracțiile din oraș

La Timișoara se fac ultimele pregătiri pentru debutul programului Capitală Europeană a Culturii 2023. Printre punctele de atracție turistică se numără și un turn cu plante perene, a cărui amenajare a început recent.

Până la debutul evenimentului, turnul, amplasat chiar în centrul Timișoarei, va fi decorat cu 1306 plante. Vor fi specii perene de arbori, arbuști și plante floricole produse în Timișoara.

Cu o înălțime de 26 de metri, ansamblul modular temporar va avea rol de punct de belvedere. De la maxim 20 de metri, vizitatorii vor putea admira Piața Victoriei și împrejurimile. Fiecare nivel va include multiple activități culturale.

La instalarea turnului participă patru arhitecți din Barcelona și o echipă locală. Turnul va fi inagurat pe 17 februarie, când se dă startul programelor dedicate anului în care Timișoara este Capitală Europeană a Culturii.

Nume mari de la Hollywood vor veni în Timișoara

În anul în care este Capitală Culturală Europeană, Timișoara va fi gazda unor nume mari de la Hollywood. John Malkovich și Isabella Rossellini vor juca în două spectacole de teatru speciale.

În vârstă de 69 de ani, actorul american va juca în piesa „Comedia infernală”, programată pe 23 iulie. Legendarul John Malkovich a jucat în peste 70 de filme și a fost nominalizat la Premiile Oscar, BAFTA și Globul de Aur.

În 2013, actorul a fost pentru prima dată pe o scenă în România, în cadrul Festivalului George Enescu. La sfârșitul lunii noiembrie, și actrița Isabella Rossellini va urca pe scena Teatrului Mihai Eminescu din Timișoara în piesa „Zâmbetul lui Darwin”. Isabella Rossellini este cunoscută pentru rolul lui Josephine din filmul Napoleon, dar și pentru rolul din Blue Velvet.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE