Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Timișoara 2023 - Capitală Europeană a Culturii. Ce evenimente sunt pregătite pentru deschiderea programului

Timișoara face ultimele pregătiri pentru anul 2023, când va deveni Capitală Europeană a Culturii. Organizatorii evenimentului s-au reunit la cinematograful "Victoria" pentru a prezenta programul cultural de anul viitor.

Ce evenimente sunt pregătite pentru deschiderea programului cultural

Deschiderea festivă a programului cultural va avea loc în weekendul 17-19 februarie 2023, iar pentru anul viitor sunt prevăzute peste 50 de evenimente dedicate programului Timișoara 2023: de la concerte în aer liber, până la teatre în spații neconvenționale sau premiere de film.

Este pentru a doua oară când România are un oraș capitală europeană, după Sibiu, în 2007. Primarul municipiului de pe Bega, Dominic Fritz, a participat, în ultima vreme, la campanii externe de promovare a evenimentului de anul viitor în marile capitale europene: Paris, Bruxelles sau Berlin.

Pe lângă evenimentele deja anunțate, Timișoara va rămâne cu beneficii, precum: cele 5 cinematografe special amenajate pentru acest eveniment, Centrul pentru Artă, Tehnologie și Experiment MultipleXity, iar titlul de capitală europeană a culturii oferă posibilitatea operatorilor culturali de a se dezvolta și de a intra pe harta europeană a culturii.

Bugetul alocat pentru proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană

48 de milioane de lei vor fi alocate pentru proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană, aproximativ 60 de milioane de lei pentru Festivalul Internaţional "George Enescu", 20 - 21 de milioane de lei urmând a fi dedicate programelor prioritare, a precizat Romaşcanu, potrivit Agerpres.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE