Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Publicat de: Elena Moldoveanu

TikTok adoptă o poziţie fermă împotriva extremismului violent atât pe platformă, cât şi în afara acesteia şi a anunțat, joi, încheierea unui parteneriat cu Tech Against Terrorism. Prin acest parteneriat îşi propune să consolideze angajamentul faţă de siguranţa utilizatorilor şi drepturile oamenilor, dar şi să ofere mai multă transparenţă în legătură cu măsurile luate pentru a proteja comunitatea împotriva extremismului violent, conform Agerpres.

Tranparența, importantă pentru aplicație

„TikTok consideră că parteneriatul este esenţial pentru combaterea unora dintre cele mai mari provocări din zilele noastre şi se mândreşte să fie membru al Tech Against Terrorism, iniţiativa care aduce împreună companii tech, societăţi civile şi academicieni care au acelaşi obiectiv, şi anume combaterea extremismului violent. Colaborarea cu alţi jucători din industrie reflectă dorinţa TikTok de a interacţiona într-un mod responsabil cu comunitatea largă de experţi, scopul TikTok fiind de a contribui la eradicarea conţinutului terorist din mediul online şi de a împărtăşi cunoştinţele dobândite de-a lungul timpului,” se arată într-un comunicat al companiei.

TikTok publică periodic Rapoartele privind aplicarea Regulilor Comunităţii, oferind astfel transparenţă privind conţinutul şi conturile eliminate de pe platformă, ca urmare a încălcării politicilor TikTok. Mai mult, TikTok a anunţat recent planul de a oferi cercetătorilor acces API pentru a studia platforma şi sistemul de moderare.

„La TikTok nu există limite atunci când vine vorba de siguranţa oamenilor. În calitate de membru al Tech Against Terrorism, TikTok îşi propune să înveţe în continuare de la alţi specialişti pentru a îndeplini şi chiar depăşi cele mai bune practici în abordarea acestei probleme. De asemenea, parteneriatul va oferi acces la resursele de instruire şi detectare pentru a răspunde eficient la astfel de conţinut şi persoane”, se mai spune în comunicat.

TikTok dorește să fie un mediu sigur pentru utilizatorii săi

Conform sursei citate, TikTok menţine politica de toleranţă zero pentru extremismul violent. Persoanele sau grupurile de persoane care ameninţă cu violenţă sau instigă la violenţă riscă siguranţa comunităţii TikTok. Regulile Comunităţii subliniază în mod clar că TikTok nu permite ca utilizatorii să folosească platforma pentru a ameninţa sau a instiga violenţă, ori pentru a promova organizaţii, indivizi sau acţiuni violent extremiste.

În plus, echipele de Trust & Safety ale TikTok lucrează cu organizaţiile societăţilor civile şi experţi locali pentru a înţelege culturile şi experienţele unice ale comunităţilor afectate de extremismul violent. De asemenea, TikTok ia în considerare informaţiile publicate de experţi, precum Consiliul de Securitate al ONU şi Southern Poverty Law Center, pentru a identifica indivizii şi organizaţiile periculoase sau instigatoare la ură, scopul TikTok fiind de a preveni folosirea platformei pentru a perpetua violenţa.

TikTok este o platformă pentru divertisment, iar astăzi un număr mic de videouri - mai puţin de 1% din totalul celor eliminate - contravin politicii privind extremismul violent. Astfel, TikTok va continua să lucreze pentru a ajuta la eliminarea acestui tip de conţinut online şi offline, dau asigurări reprezentanţii platformei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE