Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Raport: TikTok continuă să promoveze utilizatorilor conținut rusesc interzis

TikTok este din nou subiect de discuții din cauza problemelor legate de algoritmul său. Tracking Exposed, un grup european de cercetare non-profit, a descoperit că aplicația deținută de chinezi „promovează în umbră” conținut realizat în Rusia, în ciuda propriilor politici digitale.

Începând cu luna martie, utilizatorilor ruși li s-a interzis să încarce conținut nou pe TikTok din cauza invaziei Moscovei în Ucraina. De asemenea, cetățenii ruși sunt împiedicați să vadă videoclipuri TikTok interne sau intenționate, după ce politica a fost actualizată pe 30 iunie.

Însă Tracking Exposed spune că o lacună în aplicația deținută de chinezi încă promovează conținut rusesc pentru utilizatorii ruși și europeni.

Cercetătorii au descoperit că noi videoclipuri din conturile rusești -- inclusiv mass-media de stat -- erau vizibile pe pagina „Pentru tine” a TikTok, unde algoritmul platformei recomandă utilizatorilor conținut nou.

Tracking Exposed a constatat, de asemenea, că unele conturi verificate, care erau controlate de stat, încă scapă de interdicție și partajează conținut nou cu utilizatorii din Rusia.

„Am găsit șase sau șapte [din astfel de conturi], dar probabil că sunt mai multe”, a spus Salvatore Romano, șeful de cercetare la Tracking Exposed.

Organizația nonprofit a acuzat anterior TikTok că este opac și inconsecvent atunci când își pune în aplicare politicile privind moderarea conținutului cu privire la războiul din Ucraina.

Un raport din martie a constatat că TikTok nu și-a impus interdicția de conținut rusesc timp de trei săptămâni, expunând utilizatorii din țară la videoclipuri și imagini care erau în mare parte pro-război și pro-Kremlin.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE